033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Het is hier helemaal prima!

Naast de twintig ruime woonzorgappartementen beschikt Het Seminarie over twee kleine logeerkamers waar mensen tijdelijk kunnen verblijven. Dit kunnen gasten van de bewoners zijn, maar ook thuiswonende ouderen die tijdelijk wat extra zorg nodig hebben. Zoals mevrouw O. bijvoorbeeld, die buiten Amersfoort woonachtig is en tijdelijk in Het Seminarie verblijft.

Vertelt u eens hoe u hier terecht gekomen bent?

“Ik ben eind februari ongelukkig ten val gekomen op mijn tuinpad en heb daarbij een scheurtje opgelopen in mijn linker pols. Ondanks dat deze niet gebroken was, moest mijn arm toch in het gips. Dat is best lastig als je alleen woont, want ik was ineens aardig ‘onthand’. Mijn twee kinderen en vier kleinkinderen wonen in Amersfoort en mijn zoon is op zoek gegaan naar een goede plek in de buurt. Op internet heeft hij Het Seminarie gevonden en gelukkig was er hier een plaatsje vrij. Mijn huisarts heeft toen een indicatie uitgeschreven voor herstelzorg en zo ben ik hier beland.”

En hoe is het u tot nu toe bevallen ?

“Heel goed eigenlijk. Ik zag er een beetje tegenop maar het is me best meegevallen. Door de kleinschaligheid van Het Seminarie leer je de bewoners en medewerkers snel kennen en het is hier echt gezellig. Er is regelmatig iets te doen en te beleven hier. Ik denk dat ik dat nog wel ga missen als ik weer thuis ben, want je leeft hier toch een beetje in een klein gemeenschapje en thuis ben ik weer alleen.”

Wat vind u van de zorg in Het Seminarie ?

“Prima hoor. De meeste medewerkers zijn prettig in de omgang en omdat het hier kleinschalig is, hebben ze echt de tijd voor je. Ik word twee keer per week geholpen met douchen en voor de rest kan ik me al weer aardig redden. Natuurlijk valt er af en toe iets aan te merken op het eten, maar ik doe daar niet moeilijk over want smaken verschillen nou eenmaal. De logeerkamer is niet zo groot, maar dat vind ik niet erg: Alles wat ik nodig heb is aanwezig, de kamer heeft een ruime badkamer en ’s avonds kan ik heerlijk televisie kijken vanuit mijn bed! Ach weet je, ik ben in Indonesië geboren en heb als kind 1,5 jaar in een Jappenkamp doorgebracht; Ik heb niet veel nodig om tevreden te zijn.”

Zou u hier ook willen wonen ?

Peinzend; “Of ik hier zou willen wonen, dát weet ik nog niet. Ik ben echt een natuurmens en hou erg van de bossen. Dus ik denk dat, als ik het thuis niet meer zou redden, dat ik dan op zoek zou gaan naar een woonplek in het groen bij het bos of een park”. Op de vraag of zij Het Seminarie zou aanbevelen bij anderen, volgt een volmondig “Jazeker! Dit is natuurlijk ook een prachtige lokatie, want je loopt zo de stad in voor een boodschapje of een bezoek aan een museum of theater. Echte stadsmensen zou ik zeker aanbevelen om hier een kijkje te gaan nemen”.

Hoe gaat het nu verder met u ?

Als het goed is, gaat het gips er aan het einde van de maand af. Dan moet ik even kijken of ik die arm en hand weer kan gebruiken en als dat lukt dan ga ik weer naar mijn huis terug in Leersum. Ik heb me ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief van Het Seminarie en misschien kom ik nog wel eens langs als ik bij mijn kinderen op bezoek ben. Wie weet valt dat een keer te combineren met een Thee-Matinee of andere activiteit, ik blijf Het Seminarie in ieder geval volgen !

15 maart 2017

Hotelzorg in Het Seminarie

Onze logeerkamers zijn bedoeld voor mensen die:

  • na een ziekenhuisopname tijdelijk extra (revalidatie)zorg nodig hebben;
  • wegens ziekte of complicaties het thuis eventjes niet meer redden;
  • wiens partner overbelast dreigt te raken en/of even op vakantie wil;
  • een paar weken vakantie willen en in een andere woonomgeving dan thuis willen verblijven.
Spring naar toolbar