033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Mijn droomwens

Als je – door het ouder worden – slecht ter been raakt of minder goed kunt zien, betekent dat niet dat er niets meer te wensen valt! Iedereen heeft wel een ‘bucketlist’ met bovenaan een (droom)wens. Bewoners in Het Seminarie kunnen hun droomwens bespreekbaar maken en we zetten alles op alles om deze te realiseren. In Het Seminarie kennen we geen ‘neen’, er is met de juiste insteek en wil vaak wel een manier te vinden voor een mooi moment van ‘genieten’. Kijk hieronder naar de voorbeelden.

 

In de Historische Moestuin in Doorn werken cliënten van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers. Mevrouw B. was vandaag een van de bezoekers, samen met Homeira ging zij op stap. De tuin is zo ingericht dat iedereen er gemakkelijk zijn weg kan vinden, paden zijn duidelijk gemarkeerd, er wordt gewerkt met kleurcontrast en verhoogde plantentafels. Het is een waar feest om te kijken, ruiken, voelen en te proeven.  Om 16.00 uur kwamen de dames vermoeid en voldaan thuis. Ze hebben intens genoten van deze dag. Het meegenomen fruit wordt door Mark verwerkt in een taart en de courgettes in een soep. Nagenieten dus!

 

De liefste wens van mevrouw C. was om op een rustige dag te genieten van al het moois in DierenPark Amersfoort. Fijn buiten zijn, contacten met andere mensen, onverwachte ontmoetingen en de tijd en de rust voor elkaar. Dat hebben ze gehad. Samen met Liena is mevrouw C. in een kalm tempo het park doorgewandeld en ze hebben alle tijd genomen om her en der stil te staan om de dieren aandachtiger te bekijken. Ook een jonge hond kreeg een aai over zijn bol. Het was een ontspannen middag die volop energie heeft opgeleverd. Klik op de foto om een indruk te krijgen.

 

Heerlijk een dagje Spakenburg. En dat is het geworden. Samen met Liena ging mevrouw H. op pad. Het weer werkte positief mee. Genieten van de prachtige oude haven en het Museum Spakenburg. In het museum wordt de historie verteld van de gemeente Bunschoten. Samen met Liena, stapte mevrouw H. binnen in de historische oase van het rijke boerenleven, de visserij en oude ambachten en genoten zij van de prachtige collecties en een grande finale van de mooiste klederdrachten. Natuurlijk werd het uitstapje besloten met een heerlijke lunch. Beiden hebben genoten en zien uit naar een volgende keer.

Droomwens "In een rijtuigie"

 

“Ik wil graag een keer met paard en wagen een ritje maken”, dat is de wens van mevrouw V.  Manege “De Vier Hoeven” was bereid mee te werken. Op 4 september jl. was het zover, samen met Ryan en Constance ging mevrouw met de auto naar Leusden.  Ze werden hartelijk ontvangen in de kantine met een kop koffie en daarna was het tijd om een kijkje te nemen in de stallen. Bekijk de video en zie hoe mevrouw kennismaakt met het paard dat speciaal voor haar ‘ingespannen’ werd. Door het slechte weer was het niet mogelijk om een rit in de buitenlucht te maken,  maar een uurtje rondrijden in de ‘binnenbak’ vond mevrouw ook heerlijk.

 

Varen met de Eemlijn is een droomwens van mevrouw van den B. Mevrouw houdt enorm van water en vergezichten. Haar droomwens is 7 augustus in vervulling gegaan. Het uitstapje werd een groot succes. Mevrouw genoot samen met vrijwilligers en teamgenoten in de verpleging en welzijn, Ryan en Constanze van de vaartocht. Het weer was een extra cadeautje. Als afsluiting een heerlijke lunch op het buitenterras. Wat geweldig dat dit is gelukt. Op naar een volgende droomwens van een van onze andere bewoners. Klik op de foto om een indruk te krijgen.

Spring naar toolbar