033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

De locatie van Het Seminarie

Het Seminarie is een kleinschalige, luxe zorgresidentie met 20 comfortabele appartementen voor ouderen die zelfstandig willen wonen met 24 uur zorg en aandacht binnen handbereik.

Het complex is gelegen in hartje Amersfoort aan de Muurhuizen. Het klassieke karakter van het oudkatholieke seminarie is behouden gebleven. In de oude straten, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Diverse appartementen hebben uitzicht op de Sint-Joriskerk en in de Muurhuizen op de langs wandelende toeristen die onder leiding van Gilde Amersfoort de binnenstad bewonderen. De meeste appartementen hebben vrij uitzicht op de besloten binnentuinen met terrassen waar het aangenaam verpozen is.

Midden in historische binnenstad

De historische binnenstad van Amersfoort is gezellig en toegankelijk. Er zijn in de nabije omgeving veel stedelijke voorzieningen. Bewoners hebben daarmee voorzieningen als winkels en restaurants binnen handbereik. Dit geeft het stadshart haar dynamiek. Amersfoort is het bruisend middelpunt van Nederland.

De verbouwing van Het Seminarie werd in augustus 2014 afgerond waarna Het Seminarie haar eerste bewoners welkom heette.

Klik op knop bewerken om deze tekst te wijzigen

De historie van het Seminarie
Spring naar toolbar