033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Seminarie Proef

Regelmatig organiseren we een “Seminarie Proef”, een unieke ‘proeverij’ waarbij de zintuigen reuk en smaak op een bijzondere manier worden ‘gestreeld’. Het gaat daarbij niet alleen om het proeven, uiteraard, maar ook om de ontmoeting en een gezellige sfeer. De “Proeverij’ vindt plaats onder leiding van een deskundige, die ook één en ander kan vertellen over de te proeven lekkernijen. Dat kan een patisseur zijn die iets komt vertellen over het maken van bonbons of een wijnadviseur die graag iets vertelt over een bepaald wijnhuis. Onderstaand een aantal voorbeelden van “Proeverijen”.

Maakt u zelf een lekkernij die u graag zou willen laten proeven ? Neem dan contact op met info@hetseminarie.nl.

 

8 augustus 2015 – De smaakervaring van wijn is heel persoonlijk. Daarom is het leuk en leerzaam om diverse wijnen te proeven. En dat hebben de bewoners en gasten, onder leiding van Hans en Willem, gedaan. De wijnen van “Weinhaus Ranke” kwamen uit Rheinland Pfalz. Naast de wijnen vonden de Franse kaasjes ook gretig aftrek. Wat fruit tussendoor en verder gezellig babbelen.
De twee uur vlogen om. Aansluitend werd een heerlijke maaltijd genuttigd, die bereid was door Amanda. De maaltijd zette de Proef door. Proeven van allerlei. Het zag er allemaal schitterend uit en smaakte verrukkelijk. Een waardevolle aanvulling op de activiteiten.

Spring naar toolbar