033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Cyclus ‘Zin in ouder worden’

We leven langer dan ooit tevoren. We spreken zelfs van de Tweede Puberteit, de periode van actieve ouderdom tussen 60 en 80 jaar. Je hebt alle tijd en toch lijkt de tijd steeds sneller te gaan. Welke betekenis en invulling geef je aan die extra “leef”tijd?

In deze cyclus van zes bijeenkomsten verkennen we met introductie en begeleiding van Karen Hillege thema’s rond ouder worden. Doel is zowel ontmoeten als uitwisselen en onderzoeken waarin je in deze levensfase je inspiratie en kwaliteiten tot uiting wilt brengen.

Met deze cyclus wordt de lijn vervolgd die POWER in het seizoen 2012-2013 inzette met de serie inleidingen die Joep Dohmen van de Universiteit voor Humanistiek over ouder worden organiseerde.

In de cyclus komen aan bod de onderwerpen: tijdsbeleving, gezondheid en vitaliteit, wonen en zorg, maatschappelijke rollen en werk, inspiratie en zingeving, relaties en vriendschap, verlies en eindigheid. Een prachtige veelzijdigheid!

Elke bijeenkomst staat een van deze thema’s of levensgebieden centraal. Met interactieve werkvormen, literatuur-/ filmfragmenten en oefeningen nodigt Karen je uit ervaringen te delen en bij te dragen aan de dialoog. Voor tussen de bijeenkomsten zorgt ze voor afwisselende opdrachten ter her-innering.

Als dit je aanspreekt, meld je dan aan via het formulier hieronder. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 12 mensen deelnemen.

Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur

Data: 16 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december 2015 en 8 januari 2016

Plaats: Tuinkamer van Zorgresidence Het Seminarie, Muurhuizen 102, Amersfoort

Kosten: € 120,- voor zes bijeenkomsten, inclusief koffie/thee.

Aanmelden: Klik op webformulier

De aanmelding is definitief wanneer het bedrag is gestort op bankrekening NL68 TRIO 0254 7897 81 van de Stichting Power-Amersfoort o.v.v. Zin in ouder worden

Spring naar toolbar