033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Dag van de Mantelzorg in Het Seminarie

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast, want Mantelzorg mag naam hebben!  Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering. Het Seminarie doet dit jaar mee met een mantelzorgdiner op 6 november in de Willibrorduskapel.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Lees meer over mantelzorg op de website van Mezzo

Hoeveel mensen verlenen mantelzorg?

  • 1 op de 3 Nederlanders (16+) gaven in 2016 mantelzorg (circa 4,4 miljoen mantelzorgers)
  • 750.000 mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp
  • 8,6% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast (380.000 mantelzorgers)
  • Ongeveer vijf of op de zes mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen
  • 1 op de 6 werknemers combineert betaald werk met mantelzorg

Hoe kunt u een mantelzorger verrassen?

Dat kan op twee manieren:

  1. Vraag een gratis dinerkadobon aan voor het mantelzorgdiner op 6 november a.s. in Het Seminarie. De bon is voor twee personen en het aantal plaatsen is beperkt tot tien.
  2. Mocht de mantelzorger niet op 6 november kunnen of zijn alle plaatsen al geboekt ? Verras de mantelzorger dan met een gratis kaartje via Greetz, die speciaal voor mantelzorgers een kaartje beschikbaar hebben gesteld ! Je kunt het kaartje hier personaliseren en verzenden.

Een feestelijk diner voor mantelzorgers in Het Seminarie

Het mantelzorgdiner in Het Seminarie vindt plaats op dinsdag 6 november vanaf 17.30 uur in het restaurant van Het Seminarie, Muurhuizen 102 te Amersfoort. Een dinerkadobon voor twee is aan te vragen door te mailen naar administratie@hetseminarie.nl. Wees welkom !

Spring naar toolbar