033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Kerst in Het Seminarie: Wees welkom !

De maand december is altijd een gezellige maand: Het Seminarie is wederom versierd met kerstgroen, vrolijke ballen en lampjes en in onze hal worden bezoekers welkom geheten door een rendier in het groen. Iedere bewoner in Het Seminarie kan de Kerst en de jaarwisseling op zijn/haar eigen wijze vieren. We stellen een programma samen waar mensen uit kunnen kiezen om op die manier hun eigen invulling te kunnen geven aan de feestdagen. Familie en vrienden zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen en hun bijdrage te leveren aan een feestelijke sfeer.

Onderstaand een overzicht van activiteiten rond de feestdagen in Het Seminarie en daarbuiten, voor kerkdiensten verwijzen we graag naar Kerkplein Amersfoort.

Kerstoptreden 20 december 2017

Op 20 december luiden we de Kerstdagen in met een gastoptreden van het koor “Arena Cantat” van de parochie Sint Franciscus Xaverius te Amersfoort, o.l.v. Frits Klosterman. Er wordt een kerstverhaal voorgelezen en het koor zal diverse Kerstliederen en Christmas Carols ten gehore brengen. Denk daarbij aan “Wij komen tezamen”, “Een ster ging op uit Israel”, “Stille Nacht” en “We wish you a merry Christmas”.  Wilt u komen meegenieten ? U bent van harte welkom, het optreden start om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur.

Kerstzang
Kerst

Feestelijk diner 22 december 2017

Speciaal voor bewoners, personeel en vrijwilligers organiseren we een diner om de feestdagen te vieren met elkaar. We zijn inmiddels zo ‘groot’ gegroeid dat de kapel te klein is om met z’n allen te eten. Daarom volgt er nog een tweede feestdiner in het nieuwe jaar op 5 januari 2017. Onze kok Rob Loffeld zal een menu verzorgen en en diner op 22 december wordt muzikaal ingeleid door onze vrijwilliger Ans Berkhof en haar trio. Het wordt vast weer een gezellig samenzijn!

Kerstavond 24 december 2017

Kerstavond wordt een gezellige avond met de bewoners. Als het weer het toelaat drinken we met elkaar een glas glühwein rondom de vuurkorf in onze buitentuin. Omdat er nog heel wat diners gaan volgen, wordt er die avond een eenvoudige maar feestelijk aangeklede maaltijd geserveerd. Bewoners die dat willen kunnen met begeleiding van familie naar de Kerstnachtdienst in de St. Joriskerk, die om 21.00 uur zal beginnen.

1508528_344521639005755_5383414034206015686_n
kerst-16-1

Kerstdagen 25 en 26 december 2017

Tijdens de Kerstdagen worden de bewoners getrakteerd op een feestelijke kerstbrunch die wordt verzorgd in de Living. Op tweede Kerstdag staat een uitgebreid Kerstmenu op het programma waar familieleden en vrienden uiteraard welkom zijn om aan te schuiven. Op tweede Kerstdag is er een orgelconcert in de St. Joriskerk met organist Rien Donkersloot m.m.v. de pianist Wouter Harbers, aanvang 15.30 uur,  zie programma.

Film “The sound of music” op 28 december 2017

The Sound of Music is een op de gelijknamige musical gebaseerde film uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. in 2001 werd de film vanwege haar “cultureel, esthetisch en historisch belang” door de Amerikaanse Library of Congress opgenomen in de National Film Registry.  De film wordt vertoond in het auditorium van de Stad van Cahen en is gratis toegankelijk.

sound-of-music
shutterstock_110745587

Oudejaarsavond 31 december 2017

Oud en Nieuw brengen onze bewoners ieder op hun eigen wijze door. Uiteraard eten we gezellig oliebollen met elkaar en serveren we een feestelijke lunch en avondmaaltijd.        ’s Avonds kunnen degenen die dat willen in de Living naar de oudejaarsconference kijken die met de beamer wordt geprojecteerd en om 0.00 uur is er een glaasje champagne om te toosten op het nieuwe jaar. Nieuwjaarsdag begint met een gezellige lunch waarbij familieleden uiteraard weer van harte welkom zijn!

U bent van harte welkom!

Wilt u een keertje mee-eten ? Geen probleem, u bent van harte welkom ! Aanmeldingen voor de Kerstbrunch en het Kerstdiner ontvangen we graag voor 22 december op mailadres kantoor@hetseminarie.nl. Voor overige vragen over het programma kunt u contact opnemen met Anneke Reitsma, tel. 06 47 40 06 04 of via dit mailadres.

Het beloven gezellige dagen te worden! Namens bestuur en het team van Het Seminarie wensen we u een fijne tijd toe !

Bovenstaand winterlandschap is opgezet door Toon Tieland en ingekleurd door leden van Rotaryclub Amersfoort-Stad. Het levensgrote schilderij heeft jarenlang in Theater De Flint gehangen, op een plek waar al veel Amersfoorters en gasten aan onze stad het hebben kunnen bewonderen. Op 17 januari 2015 heeft het een prominente plek gekregen in woonzorginitiatief Het Seminarie, waar velen kunnen genieten van de sfeer die het uitstraalt: Vrolijkheid, warmte en geborgenheid, begrippen die passen bij Het Seminarie. 

Spring naar toolbar