033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Kerst in Het Seminarie: Wees welkom !

De maand december is altijd een gezellige maand: Het Seminarie is wederom versierd met kerstgroen, vrolijke ballen en lampjes. Iedere bewoner in Het Seminarie kan de Kerst en de jaarwisseling op zijn/haar eigen wijze vieren. We stellen een programma samen waar mensen uit kunnen kiezen om op die manier hun eigen invulling te kunnen geven aan de feestdagen. Familie en vrienden zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen en hun bijdrage te leveren aan een feestelijke sfeer.

Onderstaand een overzicht van activiteiten rond de feestdagen in Het Seminarie en daarbuiten, voor kerkdiensten verwijzen we graag naar Kerkplein Amersfoort.

Kerstconcert 13 december

Op 13 december luiden we de Kerstdagen in, we gaan met een groot aantal bewoners naar het kerstconcert in de Sint Joriskerk. M.m.v. orkest Animato, het Amersfoorts mannenkoor onder leiding van Paul Michel Thijssen. Als u als familielid of vriend ook mee wilt naar het kerstconcert bent u van harte welkom. We zoeken nog begeleiders voor de bewoners in de rolstoel. We vertrekken vanaf Het Seminarie naar de Sint Joriskerk om 14.15 uur. Gezellig samen muziek luisteren en meezingen!

3919451
Kerstzang

Powerkoor optreden 16 december

Het Powerkoor telt zo’n dertig enthousiaste vocalisten en treedt op onder leiding van dirigent/componist/arrangeur Edwin Schimscheimer. POWER staat voor Prettig Ouder Worden En Relativeren en bestaat uit een groep 50-plussers uit Amersfoort en omgeving die actief in het leven staan en daar, op verschillende manieren, met elkaar vorm aan willen geven (meer informatie: www.power-amersfoort.nl). De middag begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 p.p. en u kunt zich hier aanmelden.

Feestelijk diner 21 december

Speciaal voor bewoners en familieleden organiseren we een diner om de feestdagen te vieren met elkaar. We zijn inmiddels zo ‘groot’ gegroeid dat de kapel snel te klein is. Daarom volgt er nog een tweede feestdiner in het nieuwe jaar op 4 januari 2018. De kosten voor de diners bedragen € 17,50 per couvert. Onze kok Rob Loffeld zal een feestelijk menu verzorgen en het wordt vast weer een gezellig samenzijn!

Kerst
1508528_344521639005755_5383414034206015686_n

Kerstavond 24 december

Kerstavond wordt een gezellige avond met de bewoners. Als het weer het toelaat drinken we met elkaar een glas glühwein rondom de vuurkorf in onze buitentuin. Omdat er nog heel wat diners gaan volgen, wordt er die avond een eenvoudige maar feestelijk aangeklede maaltijd geserveerd. Bewoners die dat willen kunnen met begeleiding van familie naar de Kerstnachtdienst in de St. Joriskerk, die om 22.00 uur zal beginnen. De kerk is overdag trouwens open voor bezoekers, zie verder http://www.sintjoriskerk-amersfoort.nl/

Kerstdagen 25 en 26 december

Op 1 ste kerstdag worden de bewoners getrakteerd op een uitgebreid kerstdiner dat wordt verzorgd in de Living. Op tweede Kerstdag staat een feestelijke kerstlunch op het programma. waar familieleden en vrienden uiteraard welkom zijn om aan te schuiven à € 8,00 p.p. Op tweede kerstdag is er een orgelconcert in de St. Joriskerk met Rien Donkersloot en Harry van Wijk, aanvang 15.30 uur zie programma.

kerst-16-1
shutterstock_110745587

Oudejaarsavond 31 december

Oud en Nieuw brengen onze bewoners ieder op hun eigen wijze door. Uiteraard eten we gezellig oliebollen met elkaar en serveren we een feestelijke lunch en avondmaaltijd. ’s Avonds kunnen degenen die dat willen in de Living naar de oudejaarsconference kijken die met de beamer wordt geprojecteerd en om 0.00 uur is er een glaasje champagne om te toosten op het nieuwe jaar. Nieuwjaarsdag begint met een feestelijke lunch waarbij familieleden uiteraard weer van harte welkom zijn (kosten € 8,00 p.p.)

U bent van harte welkom!

Wilt u een keertje mee-eten ? Geen probleem, u bent van harte welkom! Aanmeldingen voor het feestelijk diner op 21 december ontvangen we graag vóór 14 december, voor het kerstdiner en het kerstbrunch ontvangen we graag vóór 18 december en voor 4 januari ontvangen we graag vóór 28 december op mailadres kantoor@hetseminarie.nl. Voor overige vragen over het programma kunt u contact opnemen met Sandra van den Berg 0654317999 of via dit mailadres.

Het beloven gezellige dagen te worden! Namens bestuur en het team van Het Seminarie wensen we u een fijne tijd toe !
kerstgroet2016

Bovenstaand winterlandschap is opgezet door Toon Tieland en ingekleurd door leden van Rotaryclub Amersfoort-Stad. Het levensgrote schilderij heeft jarenlang in Theater De Flint gehangen, op een plek waar al veel Amersfoorters en gasten aan onze stad het hebben kunnen bewonderen. Op 17 januari 2015 heeft het een prominente plek gekregen in woonzorginitiatief Het Seminarie, waar velen kunnen genieten van de sfeer die het uitstraalt: Vrolijkheid, warmte en geborgenheid, begrippen die passen bij Het Seminarie. 

Spring naar toolbar