033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Kerst in Het Seminarie: Wees welkom !

De maand december is altijd een gezellige maand: Het Seminarie is wederom versierd met kerstgroen, vrolijke ballen en lampjes. Iedere bewoner in Het Seminarie kan de Kerst en de jaarwisseling op zijn/haar eigen wijze vieren. We stellen een programma samen waar mensen uit kunnen kiezen om op die manier hun eigen invulling te kunnen geven aan de feestdagen. Familie en vrienden zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen en hun bijdrage te leveren aan een feestelijke sfeer.

Onderstaand een overzicht van activiteiten rond de feestdagen in Het Seminarie en daarbuiten, voor kerkdiensten verwijzen we graag naar Kerkplein Amersfoort.

Kerstconcert 19 december 2019

Op 19 december gaan we met een groot aantal bewoners naar het kerstconcert in de Sint Joriskerk. De middag zal onder anderen bestaan uit het samen zingen van kerstliederen, o.a. m.m.v het Dickens orkest Animato en de Christmas Lady`s.  We vertrekken vanaf Het Seminarie naar de Sint Joriskerk om 14.15 uur. Gezellig samen muziek luisteren en meezingen!

3919451
midwinterborrel

Midwinteravond met Kerstlichtjestocht

Op zaterdag 21 december luiden we de winter in en serveert onze kok Rob een ouderwetse snertmaaltijd met roggebrood en katenspek. Degenen die dat willen kunnen aansluitend een mooie wandeling maken door de binnenstad langs de route van de zogenaamde Kerstlichtjestocht. Deze tocht wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken waarbij diverse scenes van het kerstverhaal worden uitgebeeld in de binnenstad. De tocht start in de St Franciscus Xaveriuskerk tussen 17.00 en 19.00 uur.

Jong talent aan de piano op 22 december

Op zondag 22 december om 15.00 uur sluiten de leerlingen van Anne-Maartje Lemereis, pianodocente en componist, het muzikale jaar van de Thee-Matinee af met een kerstconcert in de St. Willibrorduskapel. De jonge pianisten spelen bekende en minder bekende kerstliedjes, kruipen in hun eentje of samen echter de piano en luiden hiermee feestelijk de kerstvakantie in.

IMG_2349
kerst-16-1

Kerstdagen 25 en 26 december

Op eerste Kerstdag staat een feestelijke kerstlunch op het programma. waar familieleden en vrienden uiteraard welkom zijn om aan te schuiven. Op tweede kerstdag worden de bewoners getrakteerd op een uitgebreid kerstdiner dat wordt verzorgd in de Living. In de middag is er een orgelconcert in de St. Joriskerk met Rien Donkersloot en Boudewijn Zwart, aanvang 15.30 uur zie programma.

Oudejaarsavond 31 december

Oud en Nieuw brengen onze bewoners ieder op hun eigen wijze door. Uiteraard eten we gezellig oliebollen met elkaar en serveren we een feestelijke lunch en avondmaaltijd. ’s Avonds kunnen degenen die dat willen in de Living naar de oudejaarsconference kijken die met de beamer wordt geprojecteerd en om 0.00 uur is er een glaasje champagne om te toosten op het nieuwe jaar. Nieuwjaarsdag begint met een feestelijke lunch waarbij familieleden uiteraard weer van harte welkom zijn (kosten € 8,00 p.p.)

shutterstock_110745587

U bent van harte welkom!

Wilt u een keertje mee-eten ? Geen probleem, u bent van harte welkom! Aanmeldingen ontvangen we graag vóór 23 december op mailadres jandekievid@hetseminarie.nl. Voor overige vragen over het programma kunt u contact opnemen met Sandra van den Berg 0654317999 of via dit mailadres.

Het beloven gezellige dagen te worden! Namens bestuur en het team van Het Seminarie wensen we u een fijne tijd toe !
kerstgroet2016

Bovenstaand winterlandschap is opgezet door Toon Tieland en ingekleurd door leden van Rotaryclub Amersfoort-Stad. Het levensgrote schilderij heeft jarenlang in Theater De Flint gehangen, op een plek waar al veel Amersfoorters en gasten aan onze stad het hebben kunnen bewonderen. Op 17 januari 2015 heeft het een prominente plek gekregen in woonzorginitiatief Het Seminarie, waar velen kunnen genieten van de sfeer die het uitstraalt: Vrolijkheid, warmte en geborgenheid, begrippen die passen bij Het Seminarie. 

Spring naar toolbar