033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Nieuwe coördinator zoekt vrijwilligers

Iedereen binnen het Seminarie levert een waardevolle en essentiële bijdrage; zo ook onze vrijwilligerscoördinator.

Ondanks dat Anneke Reitsma geboren en getogen is in Friesland, heeft ze haar hart verloren aan Amersfoort. Ze woont samen met haar man, zoon en twee honden op een steenworp afstand van het Seminarie. En nu is ze de nieuwe uitdaging als vrijwilligerscoördinator aangegaan; maar waarom is dit werk belangrijk en wat doet ze nu precies? We gingen er met Anneke over in gesprek onder het genot van een oranje tompouce op Koningsdag.

Waarom wilde je als vrijwilligerscoördinator bij het Seminarie gaan werken?

Ik was al een tijdje aan het solliciteren, maar helaas verliep dat niet zo soepel als ik had gewild. Doordat de opvoeding van mijn zoon om prioriteit vroeg, ben ik er even tussenuit geweest en dan mis je blijkbaar al snel de “recente werkervaring”. Voor mij valt hier alles op z’n plek. Vanaf de eerste dag voelde ik me al welkom; bij mijn collega’s maar ook bij de bewoners. De locatie is natuurlijk ook super; zo in de historische binnenstad van Amersfoort. Daarnaast spreekt de kleinschaligheid van het Seminarie mij erg aan.

Wat maakt het werk voor jou zo de moeite waard?

Als vrijwilligerscoördinator ligt er voor mij een grote uitdaging om een fijne groep betrokken en gemotiveerde vrijwilligers bijeen te krijgen. Daarnaast mag ik ook meedenken bij het organiseren van activiteiten. Ik ben iedere dag blij wanneer ik mijn tas op mijn kantoor heb gezet, een kop koffie haal en vervolgens de glimlach te zien van de verschillende bewoners die beneden zijn. Het gevoel dat ze het fijn vinden dat jij er bent maakt mijn dag!

Waar houd je je op dit moment vooral mee bezig?

Bij Het Seminarie zijn we bijna altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Momenteel ben ik op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen bij de maaltijden. Als vrijwilliger houd je je bezig met het creëren van gezelligheid en sfeer, tafel dekken, serveren en begeleiden van de maaltijd, afruimen en opruimen. De vrijwilliger mag natuurlijk ook zelf meegenieten van de maaltijd en sfeerproever zijn.

Daarnaast ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden om met een bewoner een kopje koffie te drinken in de stad of even gezellig naar de markt te gaan of mensen die willen helpen tijdens de verschillende activiteiten die we organiseren.

Ook zijn er bewoners die het fijn vinden om een vast “maatje” te hebben die er met ze op uit gaat.

Merk je dat de vrijwilligers die hier actief zijn, voldoening halen uit hun werk?

Zeker! Het zal misschien niet voor iedereen gelijk zijn, maar velen voelen zich gewaardeerd. Ze voelen een band met de bewoners. Wanneer een vrijwilliger, om wat voor reden dan ook, bij Het Seminarie vertrekt, hoor ik iedere keer dat ze de bewoners erg gaan missen.

Naar wat voor een soort mensen is Het Seminarie op zoek? 

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om mee te bouwen aan Het Seminarie als unieke woonplek in de binnenstad: Sociaal, enthousiast, goed kunnen omgaan met senioren, aanpakkers en ook humor is erg belangrijk.

Wat is volgens jou de waarde van vrijwilligerswerk voor zowel degene die het doet als degene die het krijgt?

Vrijwilligers zijn in deze tijd onmisbaar en zijn dan ook heel waardevol binnen Het Seminarie. Als vrijwilliger kun je echt iets voor de ander betekenen en op deze manier is er voor de bewoners een moment van extra aandacht, een praatje, een wandeling, samen lachen en natuurlijk er is wel eens een kritische noot maar ach, waar niet?

Wil je ook samen met ons het verschil maken? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Het Seminarie via kantoor@hetseminarie.nl.

Gezocht: Vrijwillige gastvrouw/ gastheer

Wanneer? Dagelijks van 9.00 tot 14.00u voor de koffie en de lunch. Of van 17.00 tot 20.00u voor het diner. Liefst min. 1 dag per week.

Activiteiten: Gezelligheid en sfeer creëren, begeleiden tijdens de maaltijd, tafel dekken, afruimen en opruimen.

Spring naar toolbar