033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Nieuwe fase in bestaan Seminarie

Stadsherstel Midden Nederland heeft jaren terug in persoon van de toenmalige directeur Fons de Backer, aan de ondernemers Emil Scheerder en Jan Willem Aalderink gevraagd om een nuttig nieuw leven te vinden voor Het Seminarie, dat daarvoor in gebruik was bij de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek.
Beide ondernemers – die al succesvol de Onthaasting en First Class hadden ontwikkeld – zijn erin geslaagd een nieuw zorgconcept te ontwikkelen op deze unieke plek midden in de binnenstad van Amersfoort op Muurhuizen 102. Het eerste huurcontract was opgesteld en getekend voor de ingrijpende verbouwing van het pand in 2013. Nu Het Seminarie er in volle glorie staat en functioneert is er een nieuw huurcontract opgesteld dat past bij deze fase van de ontwikkeling.

Gisteren heeft de directeur van Stadsherstel, Bob van Ree, als opvolger van zijn voorganger Martin Boswinkel – die in het verleden stevig betrokken is geweest bij de verbouwing van Muurhuizen 102 tot de Zorgresidentie die het nu is -,  het nieuwe huurcontract getekend met de bestuurders van Het Seminarie: Emil Scheerder en Jan Willem Aalderink. De drie heren hebben elkaar en de bewoners en medewerkers van het Seminarie een prettige samenwerking toegewenst op deze mooie plek. Bob van Ree had nog een prachtig kado bij zich voor ons, namelijk een uniek reliëf van de vroegere ingang van de kapel. Dit zal een mooie plek krijgen in Het Seminarie!

Spring naar toolbar