033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Nieuwe locatiedirecteur stelt zich voor

Begin dit jaar heeft Annet Geijtenbeek haar intrede gedaan als nieuwe locatiedirecteur. Na diverse omzwervingen is ze nu weer terug waar ze haar loopbaan ooit begon, in de zorg. Lees hier meer over haar achtergrond en plannen met Het Seminarie.

Wie is Annet?

“Annet is een gedreven mens met liefde voor de zorg. Ik ben begonnen als verpleegster en daarna heb ik als jurist voor overheid en bedrijfsleven gewerkt. De zorg als ‘eerste liefde’ heb ik nooit helemaal los kunnen laten. En daardoor ben ik uiteindelijk uitgekomen bij het mooie woonzorginitiatief Het Seminarie. Ik vind het een voorrecht om hier te werken met zoveel gedreven collega’s en ik constateer tevens dat in vergelijking met veel andere woonvoorzieningen het ook een voorrecht is om hier te wonen. De accommodatie is mooi verbouwd en de locatie van Het Seminarie is uniek te noemen, zo midden in de historische binnenstad van Amersfoort.”

Wat viel je op toen je begon?

“De inzet en betrokkenheid van heel veel vrijwilligers en individuele begeleiders. Ik bedoel de extra handen in de keuken, de gastvrouwen, de klussers, onze stagiaires van het MBO, waarvan een aantal ook graag bij ons blijft werken. Dat is geweldig.
Regelmatig worden mooie activiteiten georganiseerd. De Thee-Matinee op zondag waar veel gasten naar komen luisteren. Ik denk ook aan Puur voor de Buur, het maandelijks kookfestijn door de buren. Fantastisch! Afgelopen maanden hebben we door de betrokkenheid van families o.a. een kerkkoor en het Barneveldse Shantykoor mogen ontvangen. Heerlijk!
Dat culturele programma willen we graag uitbreiden en daarvoor hebben wij nu een cultuurpot in het leven geroepen. U hoort daar nog van!”

Wat is je ambitie met het Seminarie?

“Belangrijkste is dat er hapiness heerst; dat is mijn drive. Of te wel voor bewoners in deze fase van het leven een stukje geluk en veiligheid bieden. Onze bewoners hebben veelal een rijk maatschappelijk leven achter de rug. Het bieden van een juiste mix tussen zelfstandigheid en zorg is mijn uitdaging. Dat betekent dat we hier samenwonen op dezelfde wijze als elders in de stad: er zijn mensen die compleet zelfstandig zijn maar er zijn ook buren die kampen met fysieke of cognitieve problemen. Dat is de werkelijkheid waarin wij leven. Elk huis heeft zijn kruis; ook hier in het Seminarie; er zijn altijd goede en mindere dingen én we zijn altijd op weg naar het betere.”

NB header intro Annet

Over dat ‘kruis’ gesproken; op de website staat dat het Seminarie een katholieke indentiteit heeft, hoe zie je dat?

“Katholiek betekent voor mij christelijk in de brede zin van het woord en daarmee bedoel ik goed zijn voor je naaste en beseffen dat het leven een grote gift is. En als dat leven moeilijk wordt; daarover ook het gesprek durven aangaan. In dit huis worden komende maanden lezingen gehouden over ‘hoe om te gaan met de laatste levensfase’. Gesprek en openheid hierover zijn belangrijk.”

Betekent dit ook dat iedere bewoner hier tot zijn/haar laatste snik kan blijven?

Dat is wel ons streven. Maar tegelijkertijd zeg ik dat dit wel verantwoord moet zijn. In  ieder gesprek dat ik heb met potentiële bewoners geef ik aan dat indien de benodigde zorg onverantwoord groot of specialistisch wordt, een andere oplossing wellicht beter is. Maar dergelijke beslissingen blijven altijd maatwerk. Tot op heden is er nooit een bewoner uitgeplaatst in de laatste fase!

Mijn motto is echter: Kom in het Seminarie wonen als je nog redelijk ‘well to do’ bent. Dan kan je optimaal genieten van deze mooie locatie in de binnenstad met alle zorg en culturele rijkdom binnen (rollator) bereik!

Spring naar toolbar