033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Pasen in Het Seminarie: Wees welkom !

We verheugen ons op de Paasdagen, die niet alleen de lente inluiden maar ook een periode vormen om stil te staan bij het hoopvolle verhaal van Jezus’ lijden, sterven en opstanding. Dit jaar valt Pasen weer vroeg in het jaar, maar we hopen toch op een zonnig weekend waarbij een aantal mooie uitstapjes ondernomen kunnen worden.

Onderstaand een overzicht van activiteiten rond de paasdagen in Het Seminarie en daarbuiten, voor kerkdiensten verwijzen we graag naar Kerkplein Amersfoort.

Witte donderdag, 29 maart 2018

Op witte donderdag luiden we de Paasdagen in met een Workshop Paasbloemschikken o.l.v. bloemartiesten Mariette de Ridder en Evelien Spoelder.

Aanvang 14.00 uur, bijdrage in de kosten € 5,00 p.p.

’s Avonds kunnen de bewoners The Passion live volgen op het grote scherm in de gemeenschappelijke ruimte van Het Seminarie. De muzikale vertolking van het lijdensverhaal van Jezus wordt live uitgezonden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen in de Bijlmer te Amsterdam. 

Aanvang 20.30 uur, voor bewoners en familieleden/kennissen. Iedereen is welkom! Meer weten over de Passion in Amsterdam, zie http://www.thepassion.nl

Goede Vrijdag, 30 maart 2018

Op Goede Vrijdag gaan bewoners die daar zin in hebben ’s ochtends, onder begeleiding, naar de markt om de lente binnen te halen met kleurige gele bloemen en mooie voorjaarstakken. En chocolade-eitjes uiteraard, die mogen natuurlijk niet ontbreken bij de koffie in het weekend!

’s Middags verzorgt Sandra een gezellige borrel waarmee we de paasdagen inluiden. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten onder genot van een hapje en een drankje (advocaatje) en vertellen over hetgeen Pasen voor hen betekent en hoe ze dat in vroegere dagen gewend waren te vieren.

Aanvang: 16.00 uur in de Living.

Stille zaterdag, 31 maart 2018

Stille zaterdag is een rustige dag in Het Seminarie. Bewoners en familieleden bevelen we onderstaand concert van harte aan:

Christelijk Gemengd koor ‘Cantate Deo’ geeft op Stille Zaterdag (31 maart) een groot Passie- en Paasconcert in de Sint-Joriskerk te Amersfoort waarbij o.a. de ‘Crusifixion’ van John Steiner ten gehore wordt gebracht. Onder leiding van Peter Eilander, met medewerking van Aart Mateboer, tenor; Bert van de Wetering, bas-bariton; Jaap Eilander, vleugel; Johan van der Graaf, orgel en Ds. M. Messemaker die als spreker optreedt.

Aanvang 19.30 uur, voorverkoop kaarten à € 15,00 via http://www.cantatedeo.nl*

Eerste Paasdag, 1 april 2018

Op eerste paasdag verzorgen we een Paasbrunch die toegankelijk is voor familieleden en vrienden van bewoners (aanvang 12.30 uur, kosten € 10,00 p.p.)*. Het menu:

Aspergesoep met kwarteleitjes en dragon

*
Gerookte zalmsalade met gevulde eitjes en groene asperge; Koude cajun aardappel salade met lamsham; gevulde mini-paprika met verse roomkaas.
Diverse vleeswaren en kaassoorten, diverse koude sauzen en boterlammetjes.
Luxe broodsoorten, o.a diverse zachte broodjes en paasbrood. Gekookte eieren, bladerdeeg pasteitje gevuld met romige kippenchampignon ragout of portabella ragout.

*
Frambozen mousse met slagroom.

Tweede Paasdag, 2 april 2018

In de middag is er gelegenheid om een orgelconcert door Minne Veldman bij te wonen in de Joriskerk onder begeleiding van familieleden. Tijdens dit Paasconcert wordt er werk ten gehore gebracht van o.m. Herman van Vliet, Johann Sebastian Bach, Johann Ludwig Krebs, Josef Gabriël Rheinberger en Louis Vierner, zie voor meer informatie over de organist en het programma de website.

Aanvang 15.30 uur, kaarten à € 8,00 verkrijgbaar via de Joriskerk *.

Ter afsluiting verzorgt onze kok Rob Loffeld een feestelijk driegangen Paasdiner met een verrassingsmenu. Wilt u graag met ons mee-eten, wees welkom ! (Aanvang 18.00 uur, kosten € 10,00 p.p., € 1,50 per glas wijn)*

*Indien er begeleiding gewenst is bij één van de concerten, informeert u dan even naar de mogelijkheden bij de vrijwilligerscoördinator. Als u wilt mee-eten op 1e of 2e Paasdag, dan horen we dat graag vóór 26 maart, u kunt zich aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl of d.m.v. onderstaande knop.

Ja, ik eet graag mee tijdens de Paasdagen !

Graag horen we voor 26 maart met hoeveel personen u wilt komen en op welke dag. Op 1e Paasdag is er een Paasbrunch om 12.30 uur en op 2e Paasdag een Paasdiner om 18.00 uur (beide maaltijden kosten € 10,00 per persoon).

Spring naar toolbar