033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Pasen in Het Seminarie: Wees welkom !

We verheugen ons op de Paasdagen, die niet alleen de lente inluiden maar ook een periode vormen om stil te staan bij het hoopvolle verhaal van Jezus’ lijden, sterven en opstanding. Dit jaar valt Pasen behoorlijk laat in het jaar, dus we hopen op een zonnig weekend waarbij een aantal mooie uitstapjes ondernomen kunnen worden.

Onderstaand een overzicht van activiteiten rond de Paasdagen in Het Seminarie en daarbuiten, voor kerkdiensten verwijzen we graag naar Kerkplein Amersfoort.

WITTE DONDERDAG, 18 april 2019

Op witte donderdag kunnen de bewoners The Passion live volgen op het grote scherm in de gemeenschappelijke ruimte van Het Seminarie.

The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus en zal dit jaar in Dordrecht worden uitgevoerd. Dit jaar heeft The Passion het thema ‘Je bent niet alleen’. Hiermee legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen. 

Aanvang 20.00 uur, voor bewoners en familieleden/kennissen. Iedereen is welkom!

Meer weten over de Passion in Dordrecht, zie http://www.thepassion.nl

GOEDE VRIJDAG, 19 april 2019

Op Goede Vrijdag gaan de bewoners die daar zin in hebben ’s ochtends naar de markt om de lente binnen te halen met kleurige bloemen en mooie voorjaarstakken. Voor de middag heeft Het Seminarie niets op het programma staan, maar we hebben wel een tip:

Op 19 april kunt u kennismaken met de Amersfoortse kunstenaar Uwe Poth. Leer Uwe Poth en zijn werk in tentoonstelling ‘Stadsbeelden’ nader kennen en ga ook zelf met potlood en papier aan de slag in een unieke wandeling met de kunstenaar door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort.

Tijd 13.00 – 15.00 uur

Info en kaarten via Museum Flehite

STILLE ZATERDAG, 20 april 2019

Stille zaterdag is een rustige dag in Het Seminarie. Bij mooi weer is het leuk om een bezoek te brengen aan de Snuffelmarkt op het Lieve Vrouwenplein of gezellig een terrasje te pikken op de Hof.  Aldaar kunt u ook even een kijkje nemen in de Sint Joriskerk, die opengesteld is tussen 11.00 en 17.00 uur (toegang € 1,00).  Familieleden kunnen uiteraard aanschuiven bij de lunch of het diner**

De tentoonstelling Maestro van Wittel, over de Amersfoortse kunstenaar die in de 17e eeuw in Italië aan de slag ging en daar de meester werd van het stadsgezicht, is nog tot en met 5 mei te bezichtigen en zeker een aanrader om samen met uw moeder of vader, familielid te bezoeken. Zie https://www.kunsthalkade.nl

EERSTE PAASDAG, 21 april 2019

Rond lunchtijd verzorgen we een gezellige Paasbrunch en in de avond wordt er een feestelijk Paasdiner geserveerd. Beide maaltijden zijn toegankelijk voor familieleden en vrienden van bewoners (kosten resp. € 5,00/€ 12,50 p.p.)**.

Paasmenu

Kreeftensoep met zeekraal en room

Lamsfilet met groene asperges en bloedsinaasappelsaus

Mango pannacotta

TWEEDE PAASDAG, 22 april 2019

Op tweede paasdag verzorgen we een feestelijke Paasbrunch (voor gasten € 7,50 p.p.**). In de middag is er gelegenheid om een orgelconcert door Rien Donkersloot bij te wonen in de St. Joriskerk onder begeleiding van familieleden. Hij zal o.a. een integrale uitvoering van de 6e Symfonie van Charles Marie Widor en Pastorale van Roger-Ducasse ten gehore brengen. Aanvang 15.30 uur, kaarten à € 8,00 verkrijgbaar via de Joriskerk *.

Tevens is er op deze dag het Mallejanfestival, kleinkunst in Amersfoort.  Het Mallejanfestival heeft opnieuw drie routes samengesteld, dat wil zeggen een theaterwandeling langs drie voorstellingen plus als sluitstuk de finale in Flint. https://www.mallejanfestival.nl/programmering/

Aansluitend kunnen familieleden aanschuiven bij het diner in Het Seminarie**

*Indien er begeleiding gewenst is bij één van de concerten, informeer naar de mogelijkheden bij de vrijwilligerscoördinator.

**Als u wilt meelunchen of dineren op stille zaterdag, 1e of 2e Paasdag, laat ons dat uiterlijk 17 april weten door te mailen naar: jandekievid@hetseminarie.nl.

Spring naar toolbar