033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Het Seminarie breidt buurtactiviteiten uit

Vanaf de start van Het Seminarie is het de bedoeling geweest om deze historische plek ook een functie te geven in de buurt. Daar hebben we in 2015 al een start mee gemaakt met maandelijkse activiteiten als het Thee-Matinee en Puur voor de Buur. Nu het huis vol is, kunnen we daar een volgende stap in maken. Mede met een subsidie van het welzijnsconsortium #Indebuurt033, zullen de volgende twee activiteiten worden opgestart voor senioren in de binnenstad:

De buurtkamer

Voor oudere binnenstadbewoners met een klein netwerk, mensen met lichte geheugenproblemen en voor mensen met een beperkte mobiliteit is er iedere donderdagmiddag plek in De Binnenstadbuurtkamer in Het Seminarie.

Mensen kunnen koffie/thee komen drinken en doen wat ze zelf leuk vinden. Vrijwilligers zullen hen gastvrij ontvangen en er voor zorgen dat mensen zich snel thuis voelen. Er kunnen geheugenoefeningen gedaan worden, mensen kunnen samen wandelen, iets creatiefs doen, puzzelen, sporten of gewoon kletsen met buurtgenoten. De interesse van bezoekers is basis voor de activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten die er in of vanuit Het Seminarie worden georganiseerd.

De entree, koffie en thee zijn gratis voor uitjes/excursies kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

Het buurtdiner

Op donderdagavond kunnen alleenstaande binnenstadbewoners die het leuk vinden om af en toe de tafel te delen met buurtgenoten, aanschuiven bij Het Buurtdiner.

Onze kok verzorgt een vers bereid drie-gangen-menu, waarbij buurtgenoten en bewoners elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar van een mooie maaltijd genieten. Dat is niet alleen gezond, maar het is ook heel gezellig om met jong en oud aan tafel te zitten!

Een drie-gangen-maaltijd kost €10,00 p.p. Voor kwetsbare ouderen uit de wijk Kruiskamp/Koppel/Binnenstad geldt een subsidiekorting van € 5,00. Koffie, thee en tafelwater zijn gratis, consumpties (fris/bier/wijn) €1,50/glas.

Wanneer en waar ?

De buurtkamer: Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Uiteraard zijn bezoekers van de buurtkamer van harte uitgenodigd om aansluitend aan te schuiven bij het buurtdiner.

Het buurtdiner: Iedere donderdagavond van 17.30 – 19.00 uur en zoveel langer als mensen willen blijven. Maximaal 10 mensen, dus graag 48 uur van te voren aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor zowel de buurtkamer als het buurtdiner bij Anneke Reitsma, kantoor@hetseminarie.nl, tel. 033-3320233. Voor het buurtdiner horen we graag 48 uur van te voren of u mee wilt eten.

Spring naar toolbar