033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Het Seminarie start met Buurtkamer

Vanaf de start van Het Seminarie is het de bedoeling geweest om deze historische plek ook een functie te geven in de buurt. Daar hebben we in 2015 al een start mee gemaakt met maandelijkse activiteiten als het Thee-Matinee en Puur voor de Buur. Mede met een subsidie van het welzijnsconsortium #Indebuurt033, zijn we dit voorjaar gestart met het Buurtdiner voor ouderen in de binnenstad en dit wordt nu uitgebreid met de Buurtkamer.

Senioren die gezelligheid buitenshuis zoeken, kunnen terecht in de “De Buurtkamer”. Voor oudere binnenstadbewoners met een klein netwerk, mensen met lichte geheugenproblemen en voor mensen met een beperkte mobiliteit is er iedere donderdagmiddag plek in De Buurtkamer in de Muurhuizen.

U kunt kosteloos een bakje koffie komen drinken en doen wat u zelf leuk vindt. Vrijwilligers zullen u gastvrij ontvangen en u thuis laten voelen. Er is een programma voor ‘ieder wat wils’, maar u kunt ook gewoon een kaartje leggen, puzzelen of een spelletje doen.

Aansluitend is er een warme maaltijd mogelijk, als u mee wilt eten is het fijn als u zich hiervoor op tijd, 48 uur van te voren opgeeft. Een avondmaaltijd kost €5,00 p.p. en consumpties (fris/bier/wijn) kosten €1,50/glas.

Wanneer: Iedere donderdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Waar: In de kapel van Het Seminarie, Muurhuizen 102 te Amersfoort (ingang achter Kruidvat aan de Langestraat).

Kosten: Entree, koffie en thee zijn gratis. Bij sommige activiteiten wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor materialen etc.

Kom gezellig een keer kijken in de Buurtkamer !

En neem gerust iemand mee....

Spring naar toolbar