033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Seminarie Klassiek met broers Martina

Elke tweede dinsdag van de maand vindt er een koffieconcert plaats in onze Willibrorduskapel. Dit concert is toegankelijk voor bewoners en een beperkt aantal familieleden en wordt verzorgd door ‘klassiek’ opgeleide top musici. Op 15 september a.s. wordt het concert verzorgd door Jorge en Harold Martina, broers uit een zeer muzikaal Antilliaans-Colombiaans geslacht. Ze genoten een bevoorrechte jeugd die in het teken stond van de klassieke muziek.

Terwijl Harold koos voor piano raakte Jorge meer en meer geïnspireerd om zijn stem als instrument te gebruiken. Beiden bleken al snel niet alleen een bijzondere gave te hebben maar tevens een sterke voorkeur om samen te musiceren. Alhoewel beide broers kozen voor een carrière in het bedrijfsleven, ligt beider passie toch in eerste instantie in de muziek en hebben zij reeds vele optredens op hun naam staan in Nederland, Colombia, Curaçao, Frankrijk, Italië en Polen. Jorge en Harold hebben door de jaren heen een veelzijdig repertoire ontwikkeld dat beïnvloed is door zowel Europese als Latijns-Amerikaanse en Antilliaanse componisten. Een van de hoogtepunten van het duo was het optreden in het Concertgebouw van Amsterdam in oktober 2009 waar zij deelnamen aan de Kamermuziek Marathon ter ere van het 75 jarig jubileum van de “Vrienden van het Concertgebouw.”

Jorge en Harold hebben een paar jaar geleden een cd opgenomen met licht klassieke muziek en klassieke muziek met een Latijns-Amerikaans, Antilliaans en klassiek Europees tintje. De cd genaamd ‘EnCanto’ bevat 18 liederen die een goede weerspiegeling geven van de “roots” van de 2 broers. Naast componisten uit Zuid-Amerika (Alberto Ginastera, Carlos Guastavino, Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Tata Nacho, Ariel Ramirez, Teresa Parodi) en Curagao (Joseph Corsen, Jacobo Palm en Rudy Chang) hebben ze ook gekozen voor deze cd voor werken van Europese componisten als Fernando Obradors, Jules Massenet en Francesco Paolo Tosti.

Het concert begint om 11.00 uur en duurt een uur.  Het is vanwege de coronavoorzorgsmaatregelen uitsluitend toegankelijk voor bewoners en een beperkt aantal bezoekers.  U kunt zich aanmelden met onderstaande knop.

Ja, ik kom graag naar het concert op 15 september 2020

Spring naar toolbar