033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Seminarie Klassiek met duo Sphinx

Met trots presenteert Zorgresidence Het Seminarie een nieuw muziekprogramma, Seminarie Klassiek genaamd. Iedere maand zullen professionele top-musici een mini-concert verzorgen met klassieke werken in de Willibrorduskapel voor bewoners, familieleden en binnenstadbewoners. Op 11 februari a.s. is dat het duo Sphinx, bestaande uit Mariël van den Bos (fluiten) en Inge Frimout-Hei (harp en zang).

Sphinx speelt werken van componisten als Bach, Mozart, Debussy, Fauré, Ibert, Hovhannes, Gershwin en Jobim.

Duo Sphinx

Mariël van den Bos (fluit) en Inge Frimout Hei (harp en zang)

Mariël van den Bos (fluiten) behaalde haar solistendiploma klassiek fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Haar docenten waren Harrie Starreveld en Koos Verheul. Sindsdien was ze in verschillende ensembles te horen met modern repertoire. Sinds 1993 is ze vast verbonden aan het wereldberoemde Metropole Orkest, sinds september 2018 als eerste fluitiste. Hier komen haar liefde en passie voor de meest uiteenlopende muzieksoorten helemaal tot zijn recht. Ze heeft cd’s opgenomen met grootheden als Al Jarreau, Elvis Costello, the Basement Jaxx en vele anderen. Ook Grammy winnende CD’s zoals die met Snarky Puppy. Ze studeerde improvisatie fluit bij diverse docenten en behaalde haar akte muziekdocent aan het Sweelinck Conservatorium om in het basisonderwijs muziekles te kunnen geven.
Naast het spelen in het Metropole en met Sphinx speelt ze in ensemble SoWhat, waarmee ze al bijna tien jaar minimaal 27 familieconcerten per jaar geeft en workshops aan kinderen van 1 tot 99.

Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar electrische harpen regelmatig te gast op festivals. Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble, een harp-orkest voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Inge is componiste en uitgever van harpmuziek. Haar ensemble-werken ‘Flidias and the Magic Harp’ en ‘Blue Planet’ worden van Amerika tot Australië door harpisten gespeeld. De première van haar werk ‘Whispering Caves’ werd in de Grotten van Valkenburg uitgevoerd door het Blue Planet Harp Ensemble en bracht een groot bedrag op voor End Polio Now. Zij schreef het verplichte werk ‘Melrose suite for Harp’ voor het nationale Rosa Spier Harp Concours in 2018. Inge is voorzitter van Harp Vereniging Nederland.

Dit concert begint om 11.00 uur en duurt een uur. U kunt binnenlopen vanaf 10.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 p.p., voor bewoners en familieleden zijn er geen kosten verbonden. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, graag reserveren via onderstaande button. 

Ja, ik kom graag naar Seminarie Klassiek op 11 februari 2020

Spring naar toolbar