033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Het Seminarie start met huiskamer in de binnenstad

Vanaf de opening van Zorgresidence Het Seminarie in 2014, is het de bedoeling geweest om deze historische plek ook een functie te geven in de buurt. Daar werd in 2015 al een start mee gemaakt met maandelijkse activiteiten als “het Thee-Matinee” en “Puur voor de Buur”.  Mede dankzij een subsidie van het welzijnsconsortium #Indebuurt033, werd in 2017 “het Buurtdiner” voor ouderen in de binnenstad gelanceerd, voorafgegaan door een buurtkamer-programma op de donderdagmiddag. Dit initiatief wordt nu ondergebracht in een fysieke huiskamer, de Buurtkamer Binnenstad genaamd.

Deze huiselijke ruimte is gevestigd in het achterste gedeelte van de Stad van Cahen en kijkt uit op de oude binnentuin van Het Seminarie. De entree ligt aan de Appelmarkt, via de steeg tussen de appartementengebouwen op Appelmarkt 9 en 10.

De Buurtkamer geeft buurtgenoten een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten onder het genot van een kopje koffie, een spelletje te doen of plannen te maken om iets met elkaar te ondernemen; dat kan een bridgedrive zijn, een schaakcompetitie of een gezellige stadswandeling, buurtgasten kunnen doen wat het beste bij hen past. Ook is er gelegenheid om te lezen of een boek te ruilen.

Hey klik hier!

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Buurtkamer Binnenstad biedt, naast ruimte voor ontmoeting bij een kopje koffie, een lunch of een avondmaaltijd, ook steun en informatie. Problemen waar mensen in de thuissituatie tegenaan lopen, kunnen dikwijls makkelijk opgelost worden met wat steun van buurtgenoten of een verwijzing naar officiële instanties.

Tot slot kan de Buurtkamer het startpunt zijn voor eigen initiatief; als iemand een goed idee heeft om met buurtgenoten te ondernemen dan helpen we graag om dat tot stand te brengen.

De buurtkamer is iedere woensdag open van 10.00 – 15.00 uur, het is mogelijk om er ook een lunch te gebruiken. Daarnaast kunt u aansluiten voor het buurtdiner op donderdagavond vanaf 17.30 uur, graag even reserveren als u wilt mee-eten (mail naar info@buurtkamer-binnenstad.nl).

U bent van harte welkom en neem gerust een buurman of buurvrouw mee !

Meer weten over de Buurtkamer Binnenstad ?

Neem dan een kijkje op de website !

Spring naar toolbar