033 33 202 33 info@hetseminarie.nl
Koffie

Thee-Matinee met die Muzikfreu(n)de

Op zondagmiddag 25 maart a.s. hebben we een bijzonder muziekgezelschap te gast tijdens ons Thee-Matinee, Musik Freu(n)de genaamd. Het inmiddels landelijk bekende trio bestaat uit zangeres Boukje Abbink, begeleid door pianist Peter Smit en contrabassist Wim Velthuizen. Met hun geluidsinstallatie, bediend door Wink Abbink, kunnen zij een mooi afgestemd en prettig in het gehoor liggend repertoire brengen.

De naam van het trio bevat zowel het woord Freude (vreugde, plezier) als Freund (de onderlinge vriendschap van het trio). Het motto van de Musik Freu(n)de is: “Muziek van alle tijden en alle landen”. In de loop van de tijd bouwden de muziek vrienden een uitgebreid repertoire op, dat zowel klassieke als eigentijdse muziek omvat. In overleg met Het Seminarie is gekozen voor een gezellig, gevarieerd programma bij de Thee Matinee van zondag 25 maart 2018.

Op het programma staan liedjes van Toon Hermans en Jules de Corte met een uitstapje naar George Gershwin en een Franse chanson.

De bezetting

Boukje Abbink heeft vroeger enkele jaren accordeon gespeeld. Die is naar de achtergrond verdwenen. Tevens zingt ze van jongs af aan. Ze zegt: ‘het zingt altijd in mij en het komt er graag uit’. Na jaren in een koor gezongen te hebben kwam het moment om solo te gaan. Zanglessen door de jaren heen bij o.a. Mariejan van Oort  en Heleen van Boeschoten ondersteunen haar om de stem gezond te houden. Al jaren treedt Boukje samen op met Die Musik Freu(n)de, waar ze heel veel plezier aan beleeft en die “Freude” deelt ze met Peter en Wim.

Peter Smit begon al op jonge leeftijd met piano spelen. Eerst de muziekschool, daarna piano lessen. De piano kwam op de achtergrond, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na lange tijd pakte hij toch de piano weer op. Zo speelt hij soms duetten op het Steinway Centrum Nederland met Nicolaas Elshout, ieder op een eigen vleugel, dus geen quatre mains. Al weer meer dan tien jaar begeleidt hij Boukje Abbink met veel plezier in Die Musik Freunde. Ook speelt Peter  in het combo van Tim Welvaars allround muziek.

Wim Velthuizen begon, zoals zovelen, op de middelbare school in het schoolorkest. De muziek werd serieus toen hij in een koor ging zingen en les in koordirectie kreeg van Renske Nieweg. Het bleek al snel dat zijn stem minder geschikt was voor het koor en dat zijn hart naar de contrabas uitging. Hij was nauwelijks begonnen met de studie contrabas toen hij gevraagd werd in het kwartet Daalhuisen, waarmee hij in binnen- en buitenland optrad en veel artiesten begeleidde. In diverse kleine en grote orkesten deed hij veel routine op. Bij een optreden achter het ijzeren gordijn in de voormalige DDR kon hij een contrabas van de meester-basbouwer Rubner te kopen. Daar speelt hij nog steeds met plezier op. Ook tot plezier van de twee andere muziekvrienden. Bij sommige liedjes begeleidt hij Boukje op de gitaar.

U bent weer van harte welkom aan onze thee-tafel met zelfgebakken lekkers.

Wanneer:

Iedere vierde zondag van de maand. De Thee-Matinee begint om 15.00 uur en eindigt ca. 16.30 uur.

Kosten:

Entree € 5,- (incl. onbeperkt thee en diverse huisbereide lekkernijen). In de pauze en na afloop zijn er ook andere drankjes (tegen betaling) verkrijgbaar.

Ook is het voor een beperkt aantal mensen mogelijk om aansluitend mee te eten met onze bewoners. U betaalt hiervoor € 10,00 incl. gratis koffie ter afsluiting. Vol is vol ! Dus reserveren is gewenst.

Aanmelden:

U kunt reserveren voor de Thee-Matinee door te mailen naar coördinator Mariël Storm via onderstaande knop. Neem gerust iemand mee !

Ja, ik neem graag deel aan het volgende Thee-Matinee !

Spring naar toolbar