033 33 202 33 info@hetseminarie.nl
Koffie

Binnenkort in het Seminarie: klezmer optreden

Zondag,  23 september 2018 beginnen we het nieuwe seizoen van Thee-Matinee in Het Seminarie. Dit eerste optreden na de zomervakantie wordt verzorgd door het trio ‘Klezmaar’.

Dit trio wordt gevormd door Arent Storm, contrabas, mandoline, banjo, accordeon, zang; Hans Burgel, klarinet, banjo, saxofoon en Joost Storm, contrabas, altviool, viool, accordeon, tenortuba.

Klezmer komt uit Midden- en Oost-Europa. Deze droevig-vrolijke muziek, die allerlei invloeden heeft ondergaan, ontstond in Joodse gemeenschappen. De Jiddische benaming “klezmer” vindt zijn oorsprong in twee oud-Hebreeuwse woorden “kley” (werktuig) en “zemer” (musiceren). De klezmermuzikanten of klezmorim speelden/spelen vooral op bruiloften. In de vorige eeuw is de klezmermuziek verder ontwikkeld en populair geworden in de Verenigde Staten en ondertussen zijn er in ons land ook heel wat Klezmerbandjes actief. Klezmer is geen concertmuziek – u hoeft niet stil te luisteren – het is gelegenheidsmuziek, feestmuziek, dansmuziek en treurmuziek tegelijk.

Beluister hier een voorproefje, om een indruk te krijgen: Der Glater bulgar Een bulgar (dans) uit Glat

Meer informatie over het trio kunt u vinden op www.klezmaar.nl

Wanneer:

Iedere vierde zondag van de maand. De Thee-Matinee begint om 15.00 uur en eindigt om uiterlijk 17.00 uur. Het muzikale intermezzo start om 15.30 uur.

Kosten:

Entree € 5,- (incl. onbeperkt thee en diverse huisbereide lekkernijen). In de pauze en na afloop zijn er ook andere drankjes (tegen betaling) verkrijgbaar.

Aanmelden:

U kunt reserveren voor de Thee-Matinee door middel van onderstaande knop.

Ja, ik kom graag naar de Thee-Matinee op 23 september 2018 !

Spring naar toolbar