033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

2e Seminarie-Proef

Lekker voor het eten nog wat wijnen proeven en hierover met elkaar in gesprek gaan. Dat willen we wederom gaan doen op de tweede ‘Seminarie-Proef’ die op vrijdag 18 september a.s. vanaf 16.00 uur zal plaatsvinden. Aansluitend gaan we aan tafel, waarbij dan natuurlijk enkele van de wijnen
geschonken zullen worden. Voor deze dag kunt u naasten en/of vrienden uitnodigen. Ook zal een aantal van de ons inmiddels vertrouwde buren meegenieten.

De wijnen die u op 18 september kunt proeven zijn afkomstig van “Weinhaus Ranke”, dat over 67 hectare wijngaarden beschikt in Rheinland Pfalz. Hier worden door zogenaamde Kellermeisters de wijnen geproduceerd op dezelfde wijze als 400 jaar geleden. Dat wil zeggen dat de Kellermeister alles zelf doet: planten, oogsten, wijn maken en de fles afvullen. Bij deze ambachtelijke vorm van wijnbereiding wordt op geen enkele wijze gebruik gemaakt van toevoegingen zoals kleur- of smaakstoffen. Ook wordt voor elke wijn maar één druivensoort gebruikt. Deze klassieke vorm van wijnbereiding heeſt als voordeel dat de wijnen, zowel wit als rood, voor langere tijd opgelegd kunnen worden.

De smaakervaring van wijn is heel persoonlijk. Daarom is het leuk en leerzaam om diverse wijnen te proeven. En, als het aanslaat dan gaan we dat vaker doen! Op vrijdag 18 september gaat wijnadviseur Willem Hoksbergen ons vertellen over wijnen uit Rheinland Pfalz en laat hij ons een selectie van deze wijnen proeven. Mocht u een van de wijnen zo lekker vinden dat u deze wel eens vaker wilt genieten, dan kunt u een of meerdere flessen afnemen.

Aanvang: 16.00 uur, kosten: € 12,50

Reserveren: Helaas is het niet meer mogelijk om te reserveren, aangezien Seminarie-Proef is uitverkocht! In december wordt een Seminarie-Proef verzorgd door de familie Scheerder, dus houd onze site in de gaten !

Wijn inspireert, wijn maakt gelukkig, wijn verbroedert, wijn maakt gedachten vrij.

Wijn is dus synoniem voor vrede

 

Spring naar toolbar