033 33 202 33 info@hetseminarie.nl

Onze waarden

Wij stellen het belang van onze bewoners centraal en willen een woonzorgvoorziening zijn die op de lange termijn duurzame waarde creëert voor alle betrokkenen van Het Seminarie.

Onze kernwaarden fungeren als een ethisch kompas, ze zijn de kern van onze cultuur en vormen de basis voor alles wat we doen en laten.

Het Seminarie biedt bewoners, medewerkers, stagiaires en andere betrokkenen op deze manier een veilig en warm thuis en werk- en leeromgeving. Deze waarden zijn ‘participatie’, ‘zingeving’, ‘gastvrijheid’, ‘betrokkenheid’ en ‘geborgenheid’.

Het zijn de kernwaarden waar onze dienstverlening om draait.

Participatie

Het Seminarie faciliteert tal van innovaties om zowel de bewoners als de buurtbewoners te ondersteunen om elkaar te ontmoeten en gezamenlijke en/of individueel activiteiten te ondernemen die het leven veraangenamen.

Zingeving

Het Seminarie ervaart het als waardevol dat vanuit de woonzorgvoorziening de mogelijkheden van het gebouw worden benut om weer een maatschappelijke functie op te pakken in de vorm van het bijzondere ontmoetingen die uitnodigen tot inspiratie en bewustwording, een dialoog over het zijn.

Gastvrijheid

In Het Seminarie voelen bewoners en andere betrokkenen zich welkom.  De mensen wonen, werken en leren er met plezier en gasten komen graag op bezoek.

Betrokkenheid

Het team van het Seminarie gaat uit van het principe eerst begrijpen en dan begrepen worden en van oprechte aandacht voor elkaar. Goede relaties met bewoners, familie, buurtbewoners en samenwerkingspartners zijn essentieel. Betrouwbaarheid en loyaliteit staan hoog in het vaandel.

Geborgenheid

Het Seminarie biedt een kleinschalige woonzorgomgeving waarin een gevoel van emotionele veiligheid en welbevinden centraal staat. Bewoners wordt een veilig en warm thuis geboden.

Lees meer over Katholiek Christelijke identiteit
Spring naar toolbar